Methode

Drie aspecten

Bijles bij u thuis past de lessen aan naar wat de leerling nodig heeft. In grote lijnen combineer ik drie aspecten:

1. Uitleg - ik leg de stof op een duidelijke manier uit met veel voorbeelden.

2. Huiswerk - ik maak samen met de leerling (moeilijke) opdrachten en corrigeer waar nodig, op een manier dat de leerling leert om zelf de opdrachten te maken in het vervolg.

3. Plannen - ik help de leerling met het (volgens structuur) inplannen van huis- en leerwerk. Hierdoor is er minder tijd nodig om hetzelfde resultaat te behalen. 

 

Aangepast aan leerling

De ene leerling heeft meer hulp van het plannen nodig en een ander heeft meer hulp met huiswerk. Hier hou ik rekening mee met de lessen. Zo is de les op iedere leerling apart afgestemd. Om te weten te komen wat een leerling nodig heeft, begin ik graag met een (gratis) kennismakingsgesprek met leerling en ouder(s)/verzorger(s).

 

Bijles bij u thuis of eventueel online

In principe komt de bijlesgever bij u thuis langs. Als er iets anders nodig is kunt u contact met mij opnemen. Door de lessen bij u thuis te geven zit uw kind in een vertrouwde omgeving. Ook hoeft u niet te reizen voor de lessen.

 

Persoonlijke bijles en bijles aan twee leerlingen

Over het algemeen geef ik les aan één leerling tegelijk. Ik kan echter ook aan twee leerlingen tegelijk bijles geven. Daar zijn twee opties voor:

1 De leerlingen hebben hetzelfde niveau qua stof dat ik moet uitleggen/waarvoor ze opdrachten maken. Ze krijgen dan samen les.

2 De leerlingen hebben een ander niveau. Denk hierbij aan bijvoorbeeld iemand uit 4 HAVO en een jonger broertje uit 2 HAVO. Ik geef dan eerst de ene leerling wat opdrachten om te doen. Dan legt de bijlesgever de ander wat uit en omgekeerd. Zo hebben beide leerlingen een deel uitleg en een deel dat ze opdrachten maken.

 

Contact met ouders

Indien gewenst kan ik de ouder(s)/verzorger(s) regelmatig inlichten over de voortgang van de leerling. Dit kan ik onder andere doen per mail of via WhatsApp. Een voortgangsgesprek is ook een optie.